گروهی از محققان دانشگاه هوستون موفق به طراحی سیستمی شده اند تا بیماران با کمک این رابط قادر به کنترل حرکات اندام های مصنوعی خود باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در سال های گذشته افرادی که دارای معلولیت بودند بایستی آرزوی گرفتن اجسام با دست های خود یا راه رفتن دوباره روی پاهایشان را برای همیشه فراموش می کردند اما اکنون افراد معلول با کمک اندام های مصنوعی می توانند همانند افراد عادی زندگی کنند.
محققان اندام های روباتیک (مصنوعی) را با کمک قطعات الکترونیک در بدن بیماران می کاشتند اما در روش تازه ای که توسط محققان دانشگاه هوستون ارائه شده، بیماران بدون جراحی قادر به کنترل اندام های مصنوعی خود خواهند بود.
در روش جدید، محققان از رابط ماشین مغز استفاده کرده که روی مغز بیماران قرار گرفته و از روی پوسته سر به کنترل فعالیت های مغزی برای حرکات مکانیکی اندام های مصنوعی می پردازد.
محققان هوستون در رابطه با چگونگی عملکرد این سیستم می گویند:« زمانی که بیمار به برداشتن یا حرکت دست مصنوعی خود فکر می کند، دستگاه این امواج مغزی را تفسیر کرده و سپس دستور لازم به اندام مصنوعی برای حرکت یا برداشتن اجسام صادر می شود.»