یک روانشناس گفت: کودکان عقب مانده ذهنی در سه دسته طبقه بندی میشوند که شامل گروه کانا(دارای بهره هوشی کمتر از 25)، گروه کالیو(دارای بهره هوشی بین 25-50) و گروه کودکان کودن (دارای بهره هوشی بین 50 تا 70) می باشند.
علی سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، اظهار کرد: این کودکان دارای مشخصاتی از قبیل تربیت پذیر بودن، قادر به حرف زدن، توانایی کنترل مثانه اما عدم ثبات در دقت و تمرکز حواس، خستگی پذیری شدید و … می باشند.
وی افزود: این افراد در صورت نیازمندی مطیع و مهربان و در مقابل مخالفت گویی دیگران عصبانی و خشم آلود هستند.
این روانشناس عنوان کرد: کودکان کالیو نسبت به افراد خانواده دلبستگی شدید دارند و از حضور افراد بیگانه بیمناک و وحشت زده می شوند.
وی با اشاره به اینکه این کودکان مقررات اخلاقی و اجتماعی را رعایت نمی کنند، ذکر کرد: توانایی ذهنی آنان در هر سنی باشند در حدود کودکان شش تا هفت ساله باقی می مانند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: چنانچه این کودکان از نظر خصوصیات خلقی زیاد نامتعادل نباشند، می توانند کارهای ساده و یکنواخت را (بدون سرعت و دقت کافی) انجام داده و حتی استقلال اقتصادی کسب کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در گذشتههای دور عامل اصلی عقب ماندگی را وراثت می دانستند، یادآور شد: با اقدامات آموزشی و اجتماعی می توان یک زندگی طبیعی در خارج از بیمارستان را برای این افراد فراهم کرد که شامل مدارس ویژه، انجام کارهای خانه داری، صنایع دستی، حمایت از این افراد و خانواده آنان می باشد.