دومین جلسه هماهنگی کمیتههای اجرایی و حقوقی مجمع هماندیشی سمنهای معلولان روز گذشته برگزار شد.
به گزارش پیکتوانا؛ این جلسه به میزبانی انجمن ضایعات نخاعی ایران و با حضور اعضای کمیتههای اجرایی و حقوقی و با هدف هماندیشی در خصوص تعیین زمان برگزاری مجمع و انتخابات شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی برگزار شد.
بانک اطلاعاتی متمرکز و جامعی از سمنهای معلولان در کشور وجود ندارد
مدیرعامل کانون معلولین توانا در این جلسه بیان کرد: تقریباً هیچ دستگاهی بانک اطلاعاتی جامعی از سمنهای معلولان کشور ندارد.
محمدرضا هادیپور با بیان این مطلب که در ماههای گذشته تلاش کردیم اطلاعات و آمار سمنهای معلولان را از دستگاههایی نظیر سازمان بهزیستی، وزارت کشور و وزارت تعاون را دریافت کنیم که مشخص شد متأسفانه اطلاعات متمرکز و جامعی از سمنهای معلولان کشور وجود ندارد.
وی افزود: با آمار دریات شده از دستگاههای مختلف و با تکیه بر آمار دفتر فرهنگ معلولین قم و کانون توانا در نهایت مؤفق به برقراری ارتباط با یکصد و 70 سمن فعال و پویا در زمینه معلولان در کشور شدهایم.
این فعال حوزه معلولان هماندیشی برای تعیین اهداف اجرایی و اساسنامه مربوط به شبکه از جمله موارد قابل بررسی در این جلسه خواند و ایجاد انسجام و وحدت بین سمنهای معلولان را مورد تأکید قرار داد.
کانون توانا در پیگیری اقدامات اولیه ثبت شبکه ملی معلولان نماینده همه سمنهای معلولان است
عضو هیأت مدیره کانون توانا نیز در این نشست مطرح کرد: کانون توانا به نمایندگی از همه سمنهای معلولان در حال پیگیری اقدامات اولیه مربوط به ثبت شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی است.
سیداکبر حسینی تصریح کرد: از یکصد و 70 سمن شناسایی شده در حوزه معلولان کمتر از یکصد سمن مربوط به حوزه معلولیتهای جسمی-حرکتی هستند اما عملکرد و ارتباط گیری بهگونهای بوده که هیج سمنی جا نیفتد.
این فعال حوزه معلولان ادامه داد: برای اولین بار امکان کاندیداتوری برای نمایندگان تمام سمنهای دارای مجوز از وزارت کشور و بهزیستی در انتخابات شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی صادر شده و مبنا این اقدام این است که تمام تشکلهای معلولان فرصت ورود به این عرصه را داشته باشند.
هدف از ایجاد شبکه ملی معلولان ایجاد سازمان مردمنهاد واقعی است
مدیرعامل انجمن ندای معلولین ایران نیز در این نشست هدف از تشکیل شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی را ایجاد سازمان مردمنهاد واقعی و نه وابسته به دولت دانست.
محمود کاری با اشاره به تجربه عضویت خود در شبکه ملی دیگر، عدم تأمین منابع مالی را مهمترین مشکلات کار انجیاویی دانست و افزود: لازم است تمهیداتی برای رفع این مشکل اندیشیده شود.
کاری گفت: در شبکههای ملی انجیاوها باید حق عضویت سالانه پرداخت کنند اما اغلب آنها به دلایل مختلف از پرداخت این مبالغ بازمیمانند و همین عامل شبکه را در انجام وظایف خود دچار مشکل میکند.
این مسئول همچنین در ادامه سخنان خود بر لزوم تدوین اساسنامه توسط سمنها و مطالعه آن توسط همه انجیاوهای معلولان کشور و اعلام نظر در این خصوص تأکید کرد.
وزارت کشور تنها مرجع صادر کننده مجوز فعالیت شبکههای ملی است
مدیرعامل انجمن برنا در این نشست وزارت کشور را تنها مرجع صادر کننده مجوز برای فعالیت شبکههای ملی در تمام حوزهها دانست.
محبوبه خلوق ادامه داد: پرداخت حق عضویت توسط سمنها ایجاد حس قرابت و مشارکت در امور را در پی دارد اما باید پذیرفت که بسیاری از سمنها برای پرداخت آن با مشکل مواجه هستند.
وی تأ:ید کرد: ما موظف به راهاندازی شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی هستیم اما پیش از اخذ مجوز باید به تمام نقاط و خلاءهای موجود بیاندیشیم و برای همه مشکلات راهکاری بیابیم.