«به هر جا که ميرويم با صداها مواجهیم؛ صداي آژير ماشين پليس يا صداي موسيقي هدفون در مسير محل کار، هميشه سروصداي محيط وجود دارد»
بيش از 5 درصد از جمعيت جهان يعني 360 ميليون نفر در دنيا ناشنوا و کمشنوا هستند. کمشنوايي در همه گروههاي سني جوان و سالخورده شايع است. مطالعه نشان داده که کمشنوايي در بين جوانان تا 31 درصد افزايش يافته است. محققان دليل اين افزايش را استفاده از هدفون ميدانند.
هر چند در دهه گذشته، کمشنوايي در بين آمريکاييها 2 درصد کاهش يافته، علت اين کاهش، افزايش جايگزينکردن رباتها به جاي انسان در شغلهاي پرسروصدا، کاهش داروهايي که باعث کمشنوايي ميشوند، کاهش قابل توجه استعمال دخانيات و نيز پيشرفتهاي کلي در زمينهي سلامت است.
در حالي که کمشنوايي در بين آمريکاييهاي بزرگسال کاهشيافته، اما سن همچنان مهمترين عامل تعيينکننده در کمشنوايي است. از هر 2 بزرگسال بالاي 65 سال، يکنفر درجهاي از کمشنوايي يا پيرگوشي را تجربه ميکند. پيرگوشي، کمشنوايي مرتبط با سن است و طي زمان اتفاق ميافتد و به دليل تغييرات در گوش داخلي ايجاد ميشود. تغييراتي از قبيل تغييرات گردش خون، يا مسائل ديگري مثل ديابت و سابقهي خانوادگي کمشنوايي.
از ديگر عوامل تاثيرگذار کمشنوايي ميتوان به فاکتورهاي جمعيتشناختي مثل جنسيت و نژاد اشاره کرد. پژوهشگران اعلام کردند که احتمال کمشنوايي در مردها دوبرابر زنان است، و احتمال کمشنوايي در سفيدپوستان بیش از ديگر گروههاي قومي است.
معمولاً از آلودگي صوتي به عنوان بيماري نامرئي امروزي نام برده ميشود که علت اصلي کمشنوايي است.
اگر شغلي پر سروصدا داريد، شنوايي شما بيشتر در معرض خطر خواهد بود. با وجود اينکه رباتها جايگزين بعضي از مشاغل پرسروصدا شدهاند اما هنوز کنترل کامل را به دست نياوردهاند. تماس مداوم با موتورهاي جت، ماشينآلات و ديگر تجهيزات پرسروصدا به شدت بر شنوايي ما تاثير ميگذارد.
خوشبختانه همه علتهاي کمشنوايي مرتبط با سروصدا قابل پيشگيري هستند. استفاده از محافظ گوش مثل (گوشگير)، کم کردن صدا و استراحتهاي پيدرپي به خاطر سروصداي بلند به کمکردن اين تاثيرات کلي کمک ميکند.
ترجمه: نسرين رزاق رستمي