پزشکان آمریکایی با پیوند یک کاشت تحریککننده الکتریکی نخاع، موفق به بازیابی توان حرکتی پاهای چهار بیمار معلول شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،
روش درمانی آسیبهای نخاعی نیازمند رشد مجدد سلولهای عصبی آسیبدیده یا جایگزین کردن آنها با سلولهای بنیادی است که هر دو روش دشوار و چالشبرانگیز است.
اما روش درمانی جدید که در حال حاضر برای تعداد کمی از بیماران معلول موثر است، امیدهای تازهای را برای درمان صدمات نخاعی ایجاد کرده است.
در این روش یک دستگاه الکتریکی در نخاع فرد معلول کاشته میشود که با تحریک الکتریکی نخاع و پس از طی کردن دورههای توانبخشی، به بازیابی توان حرکتی پاها کمک میکند.
نخستین بیمار «راب سامرز» بود که پزشکان در اواخر سال 2009 یک کاشت اپیدورال به وزن 72 گرم در زیر ناحیه آسیبدیده نخاع وی قرار دادند که اقدام به تحریک الکتریکی نخاع در فرکانسهای مختلف میکرد؛ سه روز پس از کاشت ایمپلنت، بیمار روی پا ایستاده و در اوایل سال 2010 بیمار نخستین گامها را برداشت.
بیمار بعدی «کنت اتپنسون» بود که در تصادف موتورسیکلت دچار معلولیت شده بود؛ تحریککننده نخاعی این بیمار که برای کنترل درد طراحی شده بود، امکان حرکت دادن پای چپ را برای بیمار فراهم کرد.
«اندرو میز» نیز که از سال 2006 در یک تصادف رانندگی از کمر به پایین فلج شده بود، روند درمانی خیرهکنندهای را نشان داد.
در این بیمار 16 الکترود با حداکثر توان اقدام به تحریک الکتریکی سلولهای عصبی نخاعی میکردند که بیمار پس از چند هفته موفق شد پاهای خود را حرکت دهد؛ در ادامه درمان و پس از مراحل مختلف توانبخشی، در حال حاضر بیمار قادر به حرکت دادن هر دو پا بدون نیاز به روشن کردن تحریککننده الکتریکی نخاع است.
یکی از نتایج مهم بدست آمده در این روش درمانی نشان میدهد، پتانسیل بالقوهای برای بازیابی توان حرکتی بیماران دچار آسیب نخاعی بدون نیاز به تحریک الکتریکی مستمر و از طریق انجام دورههای توانبخشی وجود دارد.
«داستین شیلاکس» بیمار دیگری است که با روش مشابه استفاده کاشت تحریککننده نخاع، توان حرکتی پاهای خود را بازیافته است.
به گفته دکتر «رودریک پتیگرو» مدیر موسسه ملی تصویربرداری و مهندسی زیستی آمریکا، افرادی که دچار آسیبهای نخاعی مشابه وضعیت این چهار بیمار هستند، میتوانند امیدوار باشند که تا پایان عمر معلول نخواهند ماند.
نتایج این دستاورد در مجله Brain منتشر شده است.