رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد:
استفاده از تجربیات کشورهای موفق در زمینه توانمندسازی و اشتغال معلولان
رییس جدید سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر استفاده تجربیات کشورهای موفق در حوزه توانمندسازی و اشتغال معلولان، گفت: باید بتوانیم روشهای موفق در این حوزه را در کشورمان نهادینه کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انوشیروان محسنیبندپی در دیدار با گروهی از کارآفرینان کشور سوئد، گفت: براساس قانون اساسی کشورمان توصیههای مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت تدبیر و امید توانستهایم در سالهای اخیر در شاخصهای رفاهی معلولان پیشرفتهای خوبی را داشته باشیم. به طوری که در حوزه کشورهای مدیترانه به لحاظ شاخصهای مختلف جزو کشورهای سرآمد قرار گرفتهایم.
وی افزود: در حوزه زنان این شاخصها در رتبههای بالاتری برخوردارند چراکه با توجه به نگاه ویژه بانوان کشورمان به سلامت، به طور میانگین زنان کشورمان 4 سال بیشتر از مردان عمر میکنند. در حال حاضر کشورمان توانسته است در تامین و آموزش نیروی انسانی به خودکفایی برسد و وجود 50 دانشگاه علوم پزشکی شاهدی بر این مدعاست.
رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: در حال حاضر سرانه پزشک در کشورمان به عنوان یکی از شاخصهایی که مورد توجه قرار گرفته است در رتبه خوبی قرار گرفته و در زمینه آموزش در گروههای پزشکی، امروز شاهد حضور 50 درصدی بانوان هستیم که این رقم برای کشورمان بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه در سطح سوم خدمات که توانبخشی است، نیازمند هستیم از تجربیات کشورهای موفق استفاده کنیم ابراز امیدواری کرد با این رویکرد بتوانیم زمینهای را فراهم کنیم تا معلولان کشور خود را از جامعه ایزوله نکنند. قطعا آموزشها و توانمندسازیهایی که در دستور کار قرار گرفته، زمینه حضور افراد معلول در جامعه را فراهم میکند و ضمن برگشت این افراد به جامعه، میتوانند در ساخت و توسعه کشور نیز نقش خود را ایفا کنند.
محسنیبندپی با اشاره به موفقیت ورزشکاران معلول کشورمان در مسابقات پارالمپیک گفت: وقتی در عرصههای ورزشی یک معلول میتواند وزنههای سنگین را بلند کند، نشاندهنده این است که در سایر زمینهها نیز این افراد توانمند هستند و میتوانند به توسعه کشور کمک کنند.
وی افزود: امروز در بحث آموزشهای پیش از ازدواج و مباحث آزمایشگاهی DNA توانستهایم به کاهش معلولیتها کمک بسیاری کنیم اما متاسفانه کشور ما جزو کشورهایی است که بیشترین حوادث جادهای را دارد و این موجب بروز معلولیتهای گوناگونی در افراد میشود. قطعا علاقهمند هستیم که برنامههای موثری که در سایر کشورها در حوزه توانمندسازی معلولان اجرایی شده را مورد استفاده قرار دهیم تا زمینه برگشت افراد معلول به جامعه را فراهم کنیم. در این راستا کشور سوئد یکی از کشورهایی است که در شاخصهای مختلف توانسته موفقیتهای بسیاری را کسب کند و امیدواریم با برگزاری نشستهای مختلف تجربیات کشور سوئد به کشورمان منتقل شود.
تخصیص سهام به افراد دارای معلولیت شدید
یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وجود طیف مختلفی از انواع معلولیتها مانند نابینایی و معلولیتهای ذهنی گفت: در جامعهای که برای افراد سالم با مشکل اشتغال مواجه هستیم، برای افراد معلول این مشکلات دوچندان میشود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در سالهای گذشته گامهای موثری در حوزه اشتغال معلولان برداشته شده است و با روشهای مختلفی از جمله دادن وامهای خوداشتغالی افراد زیادی از جامعه معلولان مشغول به کار شدهاند. آموزش حرفه با توجه به علاقهمندی و نیاز جامعه یکی دیگر از روشهایی است که در سالهای گذشته باعث شده معلولان زیادی مشغول به کار شوند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وجود قانون حقوق معلولان در کشورمان گفت: 3 درصد از استخدامات در دستگاههای دولتی به معلولان اختصاص داده شده و بر سایر مشاغل آزاد نیز با حمایتهای مختلف سعی کردهایم کارفرمایان، معلولان را به کار گیرند.
وی ادامه داد که در ادامه مسیر به دنبال راهکارهایی برای ایجاد مشاغل مناسب و پایدار برای معلولان هستیم. یکی از دیدگاههایی که مورد پیگیری قرار گرفته است، بکارگیری افرادی با معلولیتهای شدید است که شاید در حالت عادی هیچگاه به اشتغال نرسند، اما از طریق ایجاد کارگاههای مختلف و تخصیص سهام، توانستیم عایدی ماهیانهای برای این افراد به وجود بیاوریم تا هزینههای این افراد به خانوادهها تحمیل نشود.
سخنگویی تاکید کرد: انتظار داریم در مدت کوتاه حضور گروه کارآفرینی کشور سوئد، بتوانیم بیشترین استفاده را از تجربه موفق این کارآفرینان داشته باشیم و این تبادل تجربیات تداوم داشته باشد تا در زمینه توانمندسازی و اشتغال معلولان گامهای موثری را برداریم.
پرداخت حق بیمه مشوقی توسط بهزیستی برای اشتغال معلولان
قاسم عبداللهزاده قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور در معرفی حوزه توانمندسازی این سازمان گفت: این حوزه سه فعالیت اصلی دارد که شامل حمایتهای بیمهای، مسکن و اشتغال افراد معلول میشود و مکمل فعالیتهای حوزههای تخصصی اجتماعی و توانبخشی سازمان بهزیستی است.
وی افزود: آمادهسازی شغلی و توانمندسازی افراد معلول ابتدا با توانمندسازی روحی و روانی در حوزههای تخصصی انجام میشود و در مرحله بعد و در کنار این مساله، توانمندسازی جسمی مورد توجه قرار میگیرد. در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز از طریق تفاهمنامه با بانکها و صاحبان مشاغل زمینه اشتغال مناسب را فراهم کردهایم.
قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: قطعا نگاه ویژهای نسبت به آگاهسازی جامعه در حوزه توانمندسازی در سالهای اخیر داشتهایم و همه این پیشرفتها به کمک موسسات و آحاد جامعه صورت گرفته است. اعتقاد داریم در زمینه توانمندسازی تنها توانمندسازی فرد موثر نیست و باید در متن جامعه با ایجاد آگاهی، توانمندسازی را انجام دهیم.
عبداللهزاده با بیان اینکه جامعه هدف بهزیستی در ایران مشابه سایر نقاط دنیاست، گفت: به دلیل اینکه در مساله توانمندسازی و اشتغال معلولان با انسان سروکار داریم، قطعا نیازهای روحی و جسمی بسیار مشترک است. در کشور ما خوشبختانه براساس قانون 3 درصد استخدامها در دستگاههای دولتی به معلولان اختصاص پیدا میکند و در سایر مشاغل نیز سازمان بهزیستی با پرداخت حق بیمه مشوق حمایتی را برای استفاده معلولان توسط کارفرمایان ایجاد میکند. تا کارفرما فرد معلول را برای مدت 5 سال به کار گیرد و در حوزه زنان سرپرست خانوار نیز اطمینان از شغل برای مدت معینی از طریق پرداخت این تسهیلات به وجود بیاید.
قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور با اشاره به استفاده از آموزشهای مختلف در حوزه معلولان و زنان سرپرست خانوار گفت: تلاش میکنیم ایجاد اشتغال ترکیبی از حرفه، آموزش و تولید باشد. یعنی از دانش و مهارت صاحبان مشاغل و موسسات خیریه استفاده میکنیم تا زمینه اشتغال معلولان و زنان سرپرست خانوار را ایجاد کنیم. معتقدیم مردم و موسسات باید به نقش مسوولیت اجتماعی خود عمل کنند.
وی با اشاره به حضور گروه کارآفرینان کشور سوئد ادامه داد: امیدواریم تولیدات موسساتی که افراد معلول را به کار گرفتهاند در بازارهای خارج از کشور هم به فروش برود و امیدواریم این جلسات باعث شود اولین شبکههای فروش و تولید بین کشور ایران و سوئد را به وجود بیاورد.