دیدار رئیس شبکه ملی تشکلهای معلولان جسمی حرکتی کشور با رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس
به جامعه معلولین کشور با اعتقاد کمک می کنیم
در پی عدم تحقق بخش اعظم بودجه و اعتبارات اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال جاری و پیش بینی غیرکارشناسانه اعتبارات برای سال 99 رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شبکه ملی تشکلهای غیردولتی معلولان جسمی حرکتی کشور با حضور در دفتر کمسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی با غلامرضا تاجگردون دیدار و گفتگو کردند .
به گزارش پیک توانا ، در این نشست سیدمحمدموسوی با اشاره به آمار معلولان کشور و نیازهای ویژه آنان به حمایتهای دولت گفت : نزدیک به سه سال از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان می گذرد و همچنان اجرای این قانون اندرخم یک کوچه است !
رئیس شبکه ملی تشکلهای معلولان جسمی حرکتی کشور در ادامه با انتقاد از عدم تامین اعتبارات سال 98 و تحقق بخش ناچیزی از بودجه اجرای قانون حمایت از معلولان ، افزود : سازمان برنامه و بودجه مکلف است در راستای اجرای ماده 67 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ، صددرصد اعتبارات سازمان بهزیستی را تخصیص نماید.
وی همچنین افزود : انگیزه دولت از هدفمندی یارانه ها رسیدگی به دهکهای پائین جامعه بوده که متاسفانه توجه چندانی به آن نشد و همچنان معلولان حتی در تامین نیازهای اولیه بهداشتی و درمانی خود با مشکلات مالی مواجهند.
موسوی با اشاره به پیش بینی بودجه 1300میلیارد تومانی برای اجرای قانون در سال 99 ، مبلغ آن را کمتر از 10درصد نیاز واقعی جامعه معلولان اعلام و گفت : عدم توجه به اجرای قوانین و مشکلات اقتصادی خانواده های دارای فرد معلول باعث گردیده تا برخی عزیزان با معلولیتهای شدید و خیلی شدید حتی توانائی تامین مایحتاج بهداشتی خود نداشته باشند. تاحدی که با شستشوی یک وسیله بهداشتی یکبار مصرف ، از آن به دفعات استفاده می نمایند.
مدیرعامل شبکه ملی تشکلهای غیر دولتی معلولان نیز در این نشست با اشاره به وجودیک میلیون و 450 هزار پرونده مددکاری و 900 هزار فرد معلول مستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی ، گفت : بیش از 450 هزار نفر از این افراد شرایط لازم برای برخورداری از ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان را دارا هستند و این بدین معناست که نزدیک به نیم میلیون فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در کشور یا توانائی کار کردن ندارند و یا فرصت شغلی برای آنان محیا نیست و در گریز از فقر ، چشم انتظار سازمانهای حمایتی هستند .
سیداکبرحسینی با اشاره به اهمیت تامین اعتبارات در رسیدگی به وضعیت معلولان افزود : بی توجهی مسئولان و عدم تحقق اعتبارات برای اجرای قانون معلولان در سال 98 ما را به این نتیجه رساند که وقتی سخن از کاهش هزینه ها در دولت به میان می آید ، دیواری کوتاهتر از دیوار معلولان وجود ندارد !
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز ضمن قدردانی از تلاشهای سیدمحمد موسوی در ایجاد زمینه شغلی برای معلولان ، با تمجید از حرکتهای تشکیلاتی در تحقق حقوق معلولان اظهار داشت: تصویب قوانین و اختصاص اعتبارات اجرای قوانین را باید مدیون تلاشهای گروههای مردمی دانست که همواره در برنامه ریزیهای کلان کشور تاثیرگذار بوده اند.
غلامرضا تاجگردون در ادامه با اشاره ای به کمبود اعتبارات و مشکلات مالی دولت ، گفت : از عدم تامین اعتبارات اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان بی اطلاع بودم و البته می دانستم که تماما پرداخت نشده ولی از اینکه بخش ناچیزی از آن تحقق یافته باشد ، مطلع نبودم .
وی در ادامه با ذکر این مطلب که “به جامعه معلولین کشور با اعتقاد کمک می کنیم” گفت : مشکل تامین اعتبارات مختص به ردیف اعتباری مربوط به اجرای قانون معلولان نبوده و متاسفانه دولت در بخشهای مختلف با مشکل مالی مواجه است.
تاجگردون با اشاره به کاهش درآمدهای دولت ، افزود : اجرای ماده 27 قانون حمایت از معلولان و پرداخت حداقل دستمزد وزارت کار به معلولان غیرشاغل ، اعتبار قابل توجهی را می طلبد که با توجه به شرایط اقتصادی کشور ، تصور نمیکنم تا سالها اجرائی گردد ولی در بخشهای دیگری همچون بهداشت و درمان که ضروری و اجتناب ناپذیر است ، قطعا پیگیری خواهیم نمود تا اعتبارات مصوب تامین و پرداخت شود.
در پایان این نشست رئیس کمسیون برنامه و بودجه مجلس با ابراز امیدواری از تحقق بخشی از بودجه جاری و اصلاح اعتبارات پیشنهادی سال 99 ، از شبکه ملی معلولان خواست تا ضمن ارسال مکتوب مطالبات جامعه افراد دارای معلولیت، موضوعات را به جد پیگیری نمایند.