موسوی در برنامه پایش مطرح کرد:کارآفرینان ناجیان فراموش شده در تنگناهای اقتصادی هستند
کارآفرین برتر کشور شبکه گذشته با حضور در برنامه «پایش» از مشکلات اقتصادی و مدیریتی که سر راه کارآفرینان و تولیدکنندگان قرار دارد، سخن گفت و خواستار دیدار ویژه قشر معلول با مقام معظم رهبری شد.
به گزارش پیکتوانا؛ سید محمد موسوی که به همراه احمدرضا دیانی، علیرضا نبی، سید محمد موسوی و رضا حمیدی در برنامه پایش حضور داشتند، همچنین بر لزوم رفع موانع مربوط به عرصه تولید و صنعت تأکید کرد و افزود: کارآفرینان در رفع مشکلات اقتصادی و بحران بیکاری نقش حائز اهمیتی دارند و از همینرو باید مورد توجه و حمایت ویژه دولت قرار گیرند.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز همچنین در این برنامه «کیفیت» را اساس کار تولیدی خود خواند و اضافه کرد: من از مردم برای اینکه ارزشمندترین دارایی خود یعنی “اعتمادشان” را به ما سپردهاند قدردانی میکنم.
وی با بیان این مطلب که «کیفیت دیوار اعتماد مردم است»، خیانت در کیفیت را به معنای بالارفتن از دیوار اعتماد مردم دانست و تأکید کرد: این نوع دزدی از هر نوع دیگر آن بدتر است.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه کارآفرینان ضمن رونق اقتصاد با ایجاد شغل و درآمد برای جوانان از بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی پیشگیری میکنند و همچنین موجب عدم خروج ارز از کشور و نیز خودکفایی و رونق صادرات میشوند در حالیکه اغلب محصولاتی که در حال حاضر با برند خارجی و با قیمت گران فروخته میشود، محصولات کپی، جعلی و فاقد کیفیت هستند که اعتماد و جیب مردم را نشانه رفتهاند.
موسوی از عدم وجود ساختارهای صحیح حمایتی از کارآفرینان ابراز ناراحتی کرد و گفت: مالیات شامل قاچاقچیان و کسانی که فرار مالیاتی میکنند نمیشود اما تولید کننده و کارآفرین که با سختیهای زیاد فعالیت میکنند، در این زمینه نه تنها حمایت نمیشوند بلکه در مرکز توجه نیز قرار گرفتهاند.
این فعال اجتماعی ریشه ادامه برخی از مشکلات را در عدم برخورد قاطع با سودجویان برشمرد و ضمن دعوت از رئیس حفاظت قوه قضائیه به ملاقات و مناظره، تصریح کرد: متأسفانه در دستگاه قضا مفسده وجود دارد و این مطلب با شعار «مستقل بودن قاضی و برخی مسائل دیگر» رخ میدهد.
بنیانگذار کانون معلولین توانا نقش سازمانهای مردمنهاد را بسیار مهم دانست و گفت: این نهادهای مدنی در وضعیت کنونی وظیفه خطیری دارند و باید تلاش و اراده خود را برای دفاع از حقوق مردم به کار گیرند.
موسوی با بیان این مطلب که بخشنامههایی که پشت سر هم به تولیدکنندگان ابلاغ میشود در عرصه تولید بیاثر نیست، اذعان کرد: در عرصه اقتصاد و سرمایهگذاری احساس امنیت نمیکنیم.
این مسئول تأکید کرد: 90 درصد انرژی و فرصت کارآفرینانی که قصد دارند آسیبهای اجتماعی را مدیریت کنند صرف رفع موانع میشود؛ در حالی که این انرژی باید در مسیر کارآفرینی و ارزشآفرینی به کار گرفته شود.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر فرد معلولی با نامه مسئولان از شما درخواست شغل کند شما چه اقدامی میکنید؟ پاسخ داد: نمونههای اینچنینی داشتهایم و در برخی موارد افرادی توسط مسئولان، نماینده مجلس و حتی معاون وزیر برای جذب و استخدام در فیروز معرفی شدهاند، اما از آنجا که درآمدهای نفتی و نیز مالیات در اختیار ما نیست، در پاسخ به این نوع معرفیها گفتهایم: ساز و کار جذب نیروی ما همه متقاضیان شغل را دستهبندی، امتیازبندی و نوبتدهی و آنها را در کمال رعایت عدالت به چرخه اشتغال معرفی میکند، از همینرو این افراد نیز باید منتظر بمانند تا نوبتشان فرا برسد چرا که ما به رعایت عدالت و حقوق سایر متقاضیان شغل اعتقاد راسخ داریم.
این فعال اجتماعی کشور با اشاره به حدیث مؤید این مطلب که «اگر فقر بیاید، ایمان می رود»، تاکید کرد: حقوق کارگران باید در حدی افزایش یابد که آسایش و آرامش آنها را تأمین کند.
این کارآفرین مؤفق افزود: اگر مسئولان بستر مناسبی فراهم کنند باید به کارگر آن قدر دستمزد بدهیم که علمای علم اقتصاد نتوانند بگویند این طیف زیر خط فقر قرار دارند.
موسوی همچنین اذعان کرد: اگر بخواهیم یک پدر کارگر برای خانواده و تربیت فرزندانش نیز فرصت کافی داشته و برای تأمین معاش خانواده به اضافه کار علاقمند نباشد دست کم باید 6 میلیون تومان افزایش حقوق ایجاد کنیم.
مشاور عای سازمان ملل در امور معلولان ایران گفت: در شرایط فعلی مردم شدیداً در فشار اقتصادی هستند، این فشار مختص امروز نیست چرا که آثار سوء فرهنگی و نزول اخلاق مربوط به این برهه در آینده مشاهده خواهد شد.
وی اقتصاد را یک پیکرده کامل خواند که تمام اندامهای آن باید به موازات هم رشد کنند و افزود: بیمه، گمرک، امنیت اقتصادی، نرخ سود بانکی، سیاستهای غلط بانک، پرداخت یارانه و… همه روشهای غلطی است که به این پیکره آسیب وارد میکند و بدیهی است بخش تولید و صنعت در این وضعیت به شدت متأثر خواهد شد.
مدیر عامل گروه بهداشتی فیروز با ابراز ناراحتی از فرصتهای از دست رفته گفت: درآمدهای کلان نفتی پیش از تحریم صرف واردات و اقداماتی نظیر زیباتر کردن دوبی میشد و من متأسفم که اکنون هم اقدامات ترامپ موجب اهتمام ما شده تا در زمینه توسعه، تحقیق و پژوهش اقدام جدی داشته باشیم.
موسوی همچنین در بیان نظر خود نسبت به یکی از عکسهای منتشر شده در برنامه پایش بیان کرد: در این عکس کسانی را میبینم که شعار خدمت به مردم و پاسداری از خون شهدا را میدهند در حالیکه متأسفانه خروجی عملکردشان عدم حساسیت نسبت به عدالت است، من این افراد را خادم ملت نمیبینم زیرا زندگی خصوصیشان این مطلب را تأیید نمیکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هنوز هستند تولیدکنندگان وفاداری که در هر شرایطی کیفیت را حفظ میکنند و با احترام به اعتماد مردم، محصول با کیفیت تولید میکنند و هرگز اعتماد مردم را فدای شرایط نامطلوب و یا سودخواهی نمیکنند.
رقیه بابائی