رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان گفت: کاشت حلزون شنوایی در گوش کودکان ناشنوای زیر شش سال توسط آموزش و پرورش رایگان انجام می شود.
کاشت حلزون شنوایی در کودکان ناشنوای زیر شش سال رایگان است
به گزارش ایرنا، عباس ذوالعلی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح کاشت حلزون شنوایی در کودکان زیر شش سال با همکاری آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا می شود.
وی هزینه کاشت حلزون شنوایی را 500 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: تامین این هزینه برای بیشتر خانواده ها دشوار است.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح کاشت حلزون شنوایی در کودکان زیر شش سال، مدارس ناشنوایان در آینده نزدیک برچیده شود.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی کرمان تصریح کرد: بیش از 400 دانش آموز ناشنوا در این استان وجود دارد.
وی گفت: مرکز کاشت حلزون شنوایی در کرمان در جنب بیمارستان شفا این شهر قرار دارد.
* 35 پایگاه آماده اجرای طرح سنجش کودکان بدو ورود به دبستان در استان کرمان
دبیر اجرایی طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان کرمان خاطر نشان کرد: این سنجش از 23 خرداد در 35 پایگاه سراسر این استان به مدت سه ماه اجرا می شود.
ذوالعلی اظهار کرد: طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان در سال جاری بصورت الکترونیکی انجام می شود و کاهش مراجعات اولیا، جمع آوری و ثبت دقیق اطلاعات نوآموزان و مداخله بموقع در زمینه نواقص احتمالی از مهمترین خصوصیات الکترونیکی شدن این طرح است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح سنجش از سال 72 در کشور آغاز شده است گفت: تشخیص بوقع کودکان دارای مشکلات جسمی، حسی یا ناتوانی های رشدی با اجرای این طرح می تواند از بروز معلولیت ها و مشکلات دیگر در زمینه آموزشی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود حدود 54 هزار کودک شش سال تمام در سال جاری در طرح سنجش شرکت کنند و مورد ارزیابی قرار بگیرند، افزود: کمک به بهبود کیفی آموزشی و کنترل برخی عوامل موثر بر افت تحصیلی از دیگر مزایای طرح سنجش نوآموزان است.
دبیر اجرایی طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان استان کرمان افزود: وضعیت ایمن سازی، پایش رشد، ارزیابی بینایی، ارزیابی شنوایی، ارزیابی اختلالات گفتاری، آمادگی تحصیلی، معاینات جلدی، دهان و دندان و معاینات پزشکی از مراحل ارزیابی در پایگاه های طرح سنجش است.
وی بیان کرد: نوآموزان بدو ورود به دبستان باید در طرح سنجش سلامت شرکت و شناسنامه سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی را دریافت کنند.
وی اظهار کرد: چهار هزار دانش آموز استثنایی در هفت گروه ناشنوا، نابینا، کم توان جسمی، کم توان ذهنی، معلول جسمی حرکتی، ذهنی، اوتیسم استان کرمان وجود دارد.
وی گفت: 110 مرکز آموزشی و هزار و 300 کارمند و مربی در آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان مشغول فعالیت هستند.
وی تهیه بانک اطلاعتی دقیق را از جمله مزایای الکترونیکی اجرا شدن طرح سنجش سلامت عنوان کرد و افزود: در این طرح آسیب هایی را که کودکان بدو ورود به دبستان توسط آن ها تهدید می شوند مورد شناسایی قرار می گیرند.
وی به همراه داشتن اصل کارت واکسن، شناسنامه کودک و والدین، یک قطعه عکس و 120 هزار ریال وجه نقد را به منظور سنجش فرزندان را ضروری دانست.