دواتگران:
کمیتههای توانبخشی بهزیستی با هدف استقلال مددجویان احیا میشود
مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور گفت: کمیتههای توانبخشی سازمان بهزیستی با ساختار جدید احیا و کلیه مددجویان تحت پوشش سازمان را پایش خواهد کرد که هدف نهایی آن استقلال حداکثری مددجویان است.
به گزارش خبرنگار مهر، کیوان دواتگران شامگاه یکشنبه در حاشیه دومین روز از کارگاههای آموزشی کمیتههای توانبخشی بهزیستی کشور در مشهد در جمع خبرنگاران عنوان کرد: کمیتههای توانبخشی سازمان بهزیستی که پیش از این در ساختار عملیاتی وجود داشت اما خروجی آن چشمگیر نبود بار دیگر و با ساختار جدید احیا میشود.
مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور محل تشکیلاتی این کمیتهها را مراکز تازه تأسیس “تأمین و توسعه و مجتمعهای ترکیبی بهزیستی” در استانها و سپس در شهرستانها ذکر کرد.
دواتگران ابراز کرد: محور اصلی این کمیتهها مددکاران اجتماعی است و کار ارزیابی وضعیت، نیازسنجی، بررسی قابلیتهای توانمندسازی و به فعلیت رساندن این قابلیتها را انجام خواهند داد.
وی در خصوص نحوه و مسیر کار این کمیتهها گفت: پس از اینکه معلول متقاضی خدمات، در کمیسیونهای پزشکی به روش ICF تشخیص معلولیت داده شد و شدت معلولیت او تعیین شد به این کمیتهها راهنمایی می شود.
دواتگران تهیه گزارش مددکاری از شرایط اقتصادی اجتماعی مددجو، بررسی میزان قابلیتهای توانمندی، تعیین نیازهای او و تطبیق این نیازها با امکانات تخصصی سازمان بهزیستی، اولویتبندی نیازها و شاخصهای حضور او در زندگی اجتماعی را از دیگر وظایف و کارهای این کمیته دانست.
رئیس کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و شدت معلولیت سازمان بهزیستی همچنین گفت: صرف معلول بودن، برای استفاده از خدمات سازمان کافی نیست چرا که باید در کمیته مشخص شود که هر فرد چه قابلیتهایی برای توانمندی دارد، چه فعالیتهایی میتواند این قابلیتها را به فعلیت برساند، چه خدماتی میتوان با توجه به نیازهای این معلول به او ارائه داد و چه راههایی وجود دارد که این معلول به صورت حداکثری به استقلال برسد و از قرار گرفتن وی در چرخه دائمی خدمات مستمر دولتی، پرهیز شود.
دواتگران گفت: میدانیم که مهمترین دغدغه مددجویان معیشت و نیازهای مالی است اما برنامه سازمان در نظام جدید تحول اداری این است که اولا خدمات به شکل کاملا الکترونیکی و بدون حضور مددجو به وی ارائه شود و ثانیا نیازهای مالی با قابلیتهای توانمندی وی هماهنگ و همگرا شده تا به استقلال مددجو منتهی شود.
وی با تأکید بر اینکه کمیتههای توانبخشی ابتدا در استانها و در فاز دوم در شهرستانها تشکیل میشوند، ابراز کرد: ساختار این کمیتهها تخصصی و عمدتا مددکاری، روانشناسی و روانپزشکی خواهد بود.
دواتگران افزود: برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز این کمیتهها از افراد شاغل در بخش غیر دولتی، کلینیکهای مددکاری، دانشگاهها و فرهیختگان به شکل خرید خدمت بهرهگیری خواهد شد.
وی خدمات این کمیتهها را به مددجویان سایر بخشهای سازمان بهزیستی از جمله معتادان، بهبودیافتگان، خانوادههای اجتماعی، دختران و زنان آسیب دیده نیز قابل تعمیم دانست و گفت: سیستم یک پارچه ارائه خدمات که به صورت الکترونیک و بدون کاغذ و در قالب توسعه برنامه اتوماسیون به اجرا درمیآید قادر است عدالت خدماتی را در بین گروههای مختلف مددجویان به تحقق برساند.
دواتگران بیان کرد: کمیتههای توانبخشی در مراکز استانها تشکیل و کار بررسی و ارزیابی مددجویان را از پشت نوبتیها و افراد جدیدالوورد به سازمان بهزیستی آغاز میکنند و سپس به سراغ بازپایش مددجویانی خواهند رفت که از گذشته در سازمان پرونده دارند.
وی رسیدگی این کمیتهها به شهرستانها و به تمام مددجویان سابق بهزیستی را قطعی دانست و اظهار کرد: این برنامه برای تمام مددجویان و کسانی که مایلند از خدمات سازمان بهزیستی استفاده کنند اجرا خواهد شد و کمیتههای توانبخشی که عنوان کمیتههای بهزیستی برای آنها پیشنهاد شده نیز با همین منظور تشکیل و فعال شدهاند.
دواتگران تصریح کرد: اگر در نهایت خدمات آنلاین، به روز، با حداقل زمان ممکن، مفید و مؤثر به مشتریان یا مددجویان سازمان ارائه شود بهزیستی به اهداف این برنامه دستیافته است.