بیش از یک سال از تجهیز مراکز ارتوپد فنی قزوین میگذرد، ولی از راهاندازی آن خبری نیست!
مریم بهبهانیفر ـ در پی وقوع جنگ تحمیلی، ایثارگران بسیاری عضوی از بدن خود را از دست دادهاند، همچنین ممکن است هر فردی در طول زندگی خود به علت ضربات و حوادث وارده به اندام خود، دچار آسیبهای شدید و منجر به قطع عضو شود و حتی گاهی اوقات هم ابتدا به برخی بیماریها مانند دیابت موجب از دست رفتن قسمتی از اندام شود و یا یک نوزاد شاید در بدو تولد فاقد قسمتی از بدن باشد یا یک اندام غیرکارا داشته باشد که پزشک برای بهتر شدن شکل یا کارایی آن مجبور به قطع قسمتی از آن و جایگزینی قسمت قطع شده با یک اندام مصنوعی شود تا شکل و ظاهر و کارایی بهتر داشته باشند. در تمامی این موارد «ارتوپدی فنی» ارتوز و پروتز مورد نیاز بیمار را تولید کرده و استفاده از آن را به بیمار آموزش میدهد.
در استان قزوین اگرچه بیش از یک هزار نفر از جانبازان و معلولان به این خدمات نیاز دارند، ولی استان فاقد مرکزی مجهز برای ارایه این خدمات است و نیازمندان به این خدمات حتی برای تعمیر ارتوز و پروتز مورد نیاز به تهران یا زنجان سفر میکنند که این برای فرد معلول و دارای نقص عضو بسیار سخت و دردناک است.
جمعیت هلالاحمر قزوین با رویکرد تسکین آلام بشری در حدود دو سال گذشته برای خرید تجهیزات مورد نیاز و ایجاد فضای فیزیکی مناسب به منظور ارایهی خدمات ارتوپدی فنی در استان اقدام کرد و اگرچه انعکاس این خبر در دل معلولان بارقهی امید به وجود آورد که دیگر تحمل دوری مسافت و پرداخت هزینه ایاب و ذهاب برای سفر به استانی دیگر و جهت دریافت خدمات ارتوپدی فنی به اتمام رسیده، ولی از آن زمان تاکنون این پروژه در پیچ و خم بوروکراسیهای اداری باقی مانده و معلولان و جانبازان استان همچنان از این خدمات محروم هستند. در روزنامه ولایت دلایل ضرورت راهاندازی مرکز خدمات ارتوپدی فنی در استان و علل تاخیر آن را در میزگردی با حضور مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان، مدیرعامل کانون معلولین توانای قزوین، رئیس اداره نظارت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان و معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و ایثارگران استان مورد بررسی قرار دادیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.
ارایهی خدمات ارتوپد فنی، نیاز جانبازان و معلولان استان است
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر قزوین در این نشست با اشاره به رویکرد این جمعیت در زمینهی راهاندازی مرکز ارتوپدی فنی در استان اظهار کرد: در پی تعاملی که کانون معلولین توانا و سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران داشتیم، مطلع شدیم که ارایهی این خدمات در استان ضرورت دارد؛ چرا که برخی از معلولان و جانبازان حتی به صورت هفتگی باید به تهران تردد کنند تا از خدمات ارتوپدی فنی برخوردار شوند.
حسن آصفی با بیان این مطلب که ایجاد مرکز ارتوپدی فنی را با رویکرد تسکین آلام بشری که از سیاستهای جمعیت هلالاحمر است، در استان استارت زدیم، اظهار میکند: بیش از 16 ماه است که در زمینهی راهاندازی مرکز ارتوپدی فنی در استان اقدام کردهایم؛ در گام اول دریافت تجهیزات از تهران را در دستور کار قرار دادیم که هر چند کار آسانی نبود، ولی با پیگیریهای مجدانه در اواخر سال 96 موفق به انجام آن شدیم.
او با بیان اینکه در زمانی که از ارز دولتی برخوردار بودیم و نرخ ارز کمتر 4 هزار تومان بود برای خرید تجهیزات ارتوپدی فنی یک میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار هزینه کردیم، تصریح کرد: پس از خرید تجهیزات با دانشگاه علوم پزشکی برای دریافت پروانه بهرهبرداری وارد مذاکره شدیم و از آنجایی که برای ایجاد مرکز ارتوپدی فنی نیازمند فضای فیزیکی بودیم برای مهیا شدن این فضا نیز اقدام شد و مکانی به مساحت 300 مترمربع آن هم در یکی از خیابانهای مرکزی شهر که دسترسی به آن آسان است و به لحاظ ساختاری استحکام و مقررات ملی ساختوساز دارد، برای ایجاد این مرکز در نظر گرفتیم و متاسفانه نزدیک به یک سال است که برای دریافت موافقت اصولی و پروانه بهرهبرداری از آن درگیر در بروکراسی وزارت بهداشت و درمان هستیم.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر قزوین میگوید: وزارت بهداشت و درمان به تازگی موافقت اصولی برای بهرهبرداری از مرکز ارتوپدی فنی را در استان صادر کرده با توجه به اینکه تمامی زیرساختها برای راهاندازی این مرکز در استان مهیا است امیدوارم در استان دیگر با بروکراسیهای اداری روبرو نشویم و صدور پروانه بهرهبرداری با ساعت انجام گیرد که معلولان و جانبازان هر چه سریعتر از این خدمات برخوردار شوند.
آصفی خاطرنشان میکند: جمعیت هلالاحمر آمادگی لازم را دارد که به محض دریافت پروانه بهرهبرداری مرکز ارتوپدی شاید ظرف مدت زمانی کمتر از یک روز این مرکز را افتتاح کند.
او معتقد است: ساختمانی که هلالاحمر برای تاسیس مرکز ارتوپدی پیشبینی کرده از استحکام بنای لازم برخوردار است و آییننامههای ساختوساز و مقررات ملی ساختمان را دارد و مطابق آییننامه و دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان است.
این مسئول با اشاره به رویکرد جمعیت هلالاحمر قزوین در راهاندازی مرکز ارتوپد فنی عنوان میکند: از آنجایی که مهمترین رویکرد این جمعیت تسکین آلام بشری است، به منظور تحقق این شعار در این حوزه ورود یافته، البته جمعیت هلالاحمر کشور در حوزه توانبخشی خدمات ارتوپد فنی را هم ارایه میدهد.
آصفی ادامه میدهد: با توجه به اینکه معاونت درمان جمعیت، چندی پیش در این حوزه تجهیزاتی وارد کشور کرد که در اختیار استانهای دیگر نیز قرار دهد، از اینرو ما سعی کردیم این خدمات را برای قزوین جذب کنیم و اگر ما پیشقدم نمیشدیم و پیگیری نمیکردیم، این خدمات در اختیار استانهای دیگر قرار میگرفت.
او خاطرنشان میکند: متاسفانه در قوانین زیادی با ضعفهایی روبرو هستیم؛ به گونهای که در مواردی قوانین به جای آنکه کمک حال مردم باشد، ولی دست و پاگیر است.
این مسئول یادآور میشود: اکنون که سرمایهای در این زمینه هزینه میشود انتظار همراهی داریم و نباید فرآیند کار تا به این حد طولانی میشد؛ همچنین اگر بنا باشد بخش خصوصی در حوزهای برای سرمایهگذاری وارد شود و سرمایه او مدت زمان زیادی راکد بماند تا پروانه برای او صادر شود آن سرمایهگذار متضرر میشود و پروژه برای او زیان دهنده خواهد شد.
آصفی همچنین تاکید میکند: اکنون که یک تشکل دولتی تنها با هدف ارایهی خدمات به جامعه انسانی در حوزهای ورود کرده، انتظار میرود همکاری لازم به عمل آید تا این مرکز به بهرهبرداری برسد و این رویه پسندیدهای نیست که بیش از یک سال تجهیزاتی به استان وارد شود و با وجود آنکه نیاز شهروندان هم هست، ولی به دلیل فرآیندهای پیچیده اداری قادر نباشیم آن را به بهرهبرداری برسانیم.
موافقت اصولی برای راهاندازی مرکز ارتوپد فنی در قزوین صادر شده است
آنچه در سخنان آصفی سوالبرانگیز شد، طولانی شدن فرآیند دریافت مجوز برای راهاندازی مرکز بود، آن هم در شرایطی که فضای فیزیکی و تجهیزات آن کاملا مهیا است که رئیس ادارهی نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی در این باره اظهار میکند: فرآیند صدور پروانه به این گونه است که افراد پیش از آنکه اقدام به ساخت و تجهیز مرکزی کنند باید پروانه دریافت کنند که آن نیز مراحلی دارد.
محمدرضا مدبر میافزاید: گام اول برای دریافت مجوز اخذ موافقت اصولی است، پس از آن پروانه بهرهبردار صادر میشود؛ متقاضیان پس از دریافت موافقت باید برای معرفی فضای فیزیکی، پرسنل و مسئولان فنی، تهیهی تجهیزات اقدام کنند؛ چرا که پس از گذراندن این عرصه پروانه بهرهبرداری صادر میشود؛ بنابراین منطقی است که افراد متقاضی برای راهاندازی پروژهای ابتدا موافقت اصولی دریافت کنند؛ چرا که این احتمال میرود که متقاضی یک فعالیت خدماتی در مرحلهی تجهیز و خرید ساختمان موفق به دریافت موافقت اصول نشود، از اینرو قادر نخواهد بود که به فعالیت مورد نظر را آغاز کند.
او تصریح میکند: در موارد زیادی در استان شاهد بودهایم که سازمان بازرسی و نظارت به موضوعی ورود کردهاند که از روند فعالیت برای افرادی که بدون موافقت اصولی نسبت به خرید تجهیزات و تاسیس مرکزی اقدام کردهاند، جلوگیری به عمل آورده است.
این مسئول خاطرنشان میکند: از جمله مواردی که بهرهبرداری آن توسط دستگاههای نظارت و بازرسی با محدودیتهایی روبرو شده مرکز فیزیوتراپی معلولان بود که اگرچه راهاندازی آن در استان الزامی است، ولی وزارت بهداشت به دلایلی قانونی و آییننامهای برای بهرهبرداری از آن مجوز نمیدهد.
آصفی عنوان میکند: به طور معمول در حوزهی درمان صدور پروانه برای بخش خصوصی آسانتر انجام میگیرد، مگر در مواردی که سطحبندیهایی دارد؛ مانند مراکز جراحی محدود و ترک اعتیاد. در مابقی موارد صدور پروانه برای بخش خصوصی به سرعت صورت میگیرد.
او میافزاید: صدور پروانهها در کمیسیون مادهی 20 با نظر ریاست دانشگاه علوم پزشکی انجام میگیرد که کار راحتی است؛ ولی دریافت مجوز برای موافقت اصولی همان فعالیت در بخش دولتی به سختی انجام میشود و این نیز در راستای کاهش تصدیگری دولت است.
این مسئول یادآور میشود: شاید یک فارغالتحصیل رشتهی فیزیوتراپی تنها با ارایهی مدارک تحصیلی لازم و سوءپیشینه موفق به اخذ مجوز برای فعالیتی شود؛ ولی همین کار اگر بنا باشد در حوزه دولتی روی دهد ابتدا باید به تایید معاونت درمان وزارتخانه و سپس کمیسیون ماده 20 که بالاترین سطح حوزه درمان یعنی رئیس سازمان نظام پزشکی و نمایندگان وزیر بهداشت و معاون درمان در آن عضو هستند، ارجاع شود.
مدبر خاطرنشان میکند: به طور معمول فرآیند صدور مجوز در حوزه دولتی با سختگیریهای بیشتر همراه است، چرا که پس از راهاندازی یک فعالیت، نظارت کمتری بر آن میشود و نظارتها اغلب درونسازمانی و توسط بازرسان درون دستگاه انجام میشود، ولی این روند در بخش خصوصی برعکس بوده و نظارت و بازرسی بیشتری بر روند فعالیت آنها صورت میگیرد.
او با بیان این مطلب که فرآیند بازرسی و تایید مکان برای راهاندازی مرکز ارتوپدی فنی از سیستم فروردین سال جاری آغاز شده، میافزاید: قرارداد تاسیس این مرکز بیست و هفتم اسفندماه صادر شده که در همان روز برای انجام اقدامات بعدی به دانشگاه ارجاع شد، البته درخواست راهاندازی مرکز نیز سال گذشته به سامانه علوم پزشکی وارد شده بود و از آن زمان تاکنون در حال تکمیل روند بوده و در کمیسیون نیز مطرح شد که پس از انجام بررسیها به امضاء
مدیرکل نظارت وزارت بهداشت رسیده و موافقت اصولی آن صادر شده است.
این مسئول با بیان اینکه معرفی مکان، خرید تجهیزات و معرفی مسئول فنی، اخذ تاییدیه بهداشتی فنی و نظارتی پس از صدور موافقت اصولی باید انجام شود، عنوان میکند: پس از صدور این قرارداد، متقاضی 12 ماه مهلت دارد که فضای فیزیکی را آماده کند؛ البته روند پیشرفت کار را باید به تدریج به دانشگاه اعلام کند در این صورت اجازه بهرهبرداری را دارد.
رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان میکند: اکنون که جمعیت هلالاحمر برای راهاندازی مرکز ارتوپدی فنی زیرساختها را مهیا کرده، به طور حتم صدور پروانه بهرهبرداری برای آن با سرعت بیشتری انجام میگیرد. البته پروانه بهرهبرداری توسط وزارتخانه صادر میشود و دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه تنها وظیفه بازرسی و نظارت را بر عهده دارد.
مدبر یادآور میشود: مرکز ارتوپدی فنی باید به لحاظ استحکام بنا، میزان مساحت، اصول بهداشتی دارای قوانینی است و در صورتی که به تایید کارشناس برسد، پروانه بهرهبرداری آن توسط وزارت بهداشت صادر میشود؛ البته صدور پروانه پس از بررسی در کمیسیون ماده 20 که هر 45 روز یکبار تشکیل میشود، انجام خواهدشد.
او تصریح کرد: گاهی شاهد هستیم که برخی متقاضیان برای انجام فعالیتی در حوزه کسب و کار ساختمانی را خریداری میکنند و پس از آن برای راهاندازی مرکز و حتی جابجایی مرکز خدماتی خود مراجعه میکنند، ولی تاکید ما بر این است که متقاضیان پیش از انجام این کار مراحل ثبت در سامانه و درخواست را انجام دهند؛ چرا که اگر این کار صورت نگیرد و مکان به تایید دانشگاه علوم پزشکی نرسد، سرمایه آنها هدر میرود.
این مسئول ادامه میدهد: نمونه بارز این اشتباه را در پروژه بیمارستان امام سجاد (ع) شاهد بودیم که منجر به شکست و تاخیر در فرایند پروژه شد؛ چرا که متقاضی پیش از دریافت موافقت اصولی اقدام به خرید زمین و انجام برخی مقدمات ساخت کردند و همین امر پروسه فعالیت آنها را طولانی کرد.
مدبر با بیان این مطلب که اکنون 5 موسسه در زمینه ارتوپدی فنی در استان فعالیت میکنند که توسط بخش خصوصی اداره میشوند، میافزاید: این موسسهها نیاز استان را برآورده میکنند و خدمات مورد نیاز را به معلولان ارایه میدهند.
البته در این میان مدیرعامل جمعیت هلالاحمر یادآور شد: مراکز ارتوپدی فنی که در استان فعالیت میکنند خدمات بسیار محدودی را به متقاضیان ارایه میدهند؛ خدمات آنها در حد تعمیر کارهای جزیی و یا در نهایت ساخت کف طبی یا کفشهای طبی است و همینها منجر به نارضایتی جامع معلولان نیازمند به خدمات ارتوپدی فنی شده است.
آصفی اضافه میکند: خدماتی همچون ساخت و تعمیر دست یا پای مصنوعی در استان انجام نمیشود و معلولان برای این خدمات با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
قزوین درحوزه ارتوپد فنی نیازهای ویژهای لازم دارد
در ادامه این سخن رئیس اداره نظارت بر درمان علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: در استان در زمینه ارتوپدی فنی نیازهای ویژهای داریم. البته این رشته پزشکی حوزه وسیعی دارد و حتی تا ساختن رباط مصنوعی برای جایگزینی یکی از اندامهای استان مورد ارزیابی قرار گیرد؛ چرا که اگر بناست کارهای تخصصی انجام شود به گونهای که برای فرد دچار قطع عضو کارایی خوبی داشته باشد، نیازمند توجه به تکنولوژی و سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه هستیم.
او عنوان میکند: از آنجایی که برخی خدمات در زمینه ارتوپدی فنی هزینههای زیادی دارد و مطلع هستیم که برای معلولان به سختی انجام میشود از این رو مرکزی در این زمینه در بیمارستان شهید رجایی راهاندازی کردیم، ولی به دلیل محدودیتهای بودجهای که دانشگاه با آن روبرو شد، امکان ادامه کار مقدور نبود. دانشگاه خرسند است که هلالاحمر در این حوزه ورود کرده و معتقدیم مسئولیت بزرگی را بر عهده گرفته از این رو برای تسریع فرایند کاری همکاری لازم را با آنها خواهیم داشت.
¢ معلولان برای دریافت خدمات ارتوپدی فنی به تهران میروند
در همین حال نیز مدیرعامل کانون معلولین توانا یکی از دغدغههای معلولان استان را نداشتن ارتوپدی فنی عنوان و اظهار میکند: در حال حاضر 2 هزار و 390 معلول جسمی و حرکتی عضو این کانون هستند که از این تعداد 970 نفر آنها از وسایل کمک توانبخشی استفاده میکنند و به صورت دورهای و حتی هفتهای نیازمند دریافت خدمات ارتوپدی فنی هستند.
محمدرضا هادیپور ادامه میدهد: با توجه به اینکه دریافت خدمات ارتوپدی فنی از نیازهای ضروری معلولان استان است امیدوارم جمعیت هلالآحمر در این وادی ورود کرده تا بخشی از خدمات مورد نیاز جامع معلولان را تامین کند و روند کار سرعت بیشتری پیدا کند. اگرچه صدور مجوزها موافقت اصولی چندین ماه به طول انجامیده امیدواریم روند صدور دیگر مجوز سرعت پیدا کند تا جامعه معلولان هر چه سریعتر بتوانند در استان از این خدمات برخوردار شوند.
او تصریح کرد: کانون معلولان هر هفته خودرویی اجاره میکند و عدهای معلولان را به تهران یا زنجان اعزام میکند که خدمات ارتوپدی فنی دریافت کنند که این مشکلاتی به همراه دارد؛ چرا که یک فرد معلول برای دریافت یک نوع از خدمات مورد نیاز به ناچار باید چندین مرتبه این مسافت را طی کند که این روند هزینههای او را افزایش میدهد.
این حامی جامع معلولان بیان میکند: معلولان که بریس استفاده میکنند، بایدهر 6 ماه یا یکسال آن را تعمیر کنند که به معلولیتهای ثانویه دچار نشوند، ولی از آنجایی که دریافت این خدمات برای آنها به سختی انجام میگیرد گاهی 4 یا 5 سال به طول میانجامد که برای تعمیر بریس خود اقدام کنند.
هادیپور میافزاید: موسسههایی که در قزوین خدمات ارتوپدی فنی انجام میدهند، کارهای سطحی و مقدماتی را ارایه میکنند و خدمات تخصصی را به تهران ارجاع میدهند و همین موجب بالا رفتن هزینهها میشود. به عنوان مثال به تازگی برای انجام یک کار تعمیراتی به ارتوپدهای فنی قزوین مراجعه کردیم که آن را با 2 و نیم میلیون تومان انجام میداد، ولی همین کار در تهران با 600 هزار تومان انجام شد.این گونه خدمات در مراکز هلالاحمر با هزینههای کمتری نیز انجام میشود و این خدمت بزرگی به جامعه معلولان است.
او بیان میکند: کانون معلولان هفتهای 40 نفر را برای دریافت خدمات ارتوپدی فنی به تهران اعزام میکند و امیدواریم مجوزهای لازم برای ارایه این خدمات در استان هر چه سریعتر انجام شود تا مشکلات معلولان در این زمینه کاهش پیدا کند.
از دیگر مشکلاتی که از سوی مدیرعامل کانون معلولین توانا در این نشست مطرح شد، حذف بیماران اوتیسم از حمایتهای بهداشتی و درمانی بود که دغدغههایی برای این قشر به همراه داشت است.
البته رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی در این باره بیان کرد: سال گذشته برای قانون بیماران خاص حتی پس از تصویب آن بودجهای اختصاص نیافت ولی در استان قزوین بر اساس تصمیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی مقرر شد خدمات در همان سطحی که ارایه میشد ادامه پیدا کند و این خدمات متوقف نشود، چرا که تامین داروهای این قشر به سختی صورت میگیرد و برخی شرکتهای دارویی نیز در این زمینه همکاری نمیکنند. ولی دانشگاه سعی دارد خدمات خود را به این بیماران قطع نکند.
مدیر درباره راهاندازی مرکز فیزیوتراپی برای معلولان نیز عنوان میکند: راهاندازی این مرکز در استان بسیار ضرورت دارد، البته در این باره کانون معلولین باید برخی دیدگاههای خود را تغییر دهد چرا که راهاندازی این مرکز قوانین خاصی دارد.
او میگوید: برای سرعت بخشیدن به این کار بهتر است کانون معلولین توانا با حضور برخی از اعضای هیات مدیره خود، از یک هلدینگ کوچک که شرایط لازم را دارد استفاده کند تا بتوان بر اساس دستورالعمل آییننامهای گام برداشت و زودتر به هدف مورد نظر دست پیدا کرد.
او یادآور میشود: چنانچه شرایط درج شده در آیین نامه مهیا شود بدون شک در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم مجوز بهرهبرداری از فیزیوتراپی تخصصی مورد نیاز خود را دریافت کنیم.
در این میان مدیرعامل کانون معلولین توانا نیز پذیرفت، ثبت شرکتی محدود زیر نظر کانون و مطابق آییننامه را پیگیری کند تا مرکز فیزیوتراپی این کانون نیز هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
ارتوپدهای فنی قزوین پاسخگوی نیاز جانبازان نیستند
معاون بهداشت و درمان سازمان بیناد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست با اشاره به دغدغه جانبازان برای دریافت خدمات ارتوپدی فنی اظهار میکند: در گذشته با تمامی ارتز و پروتزهای فنی استان برای ارایه خدمات به جانبازان قراردادهایی منعقد کرده بودیم، متاسفانه به دلیل مشکلاتی که با بیمه دی روبرو شدیم و تاخیر این شرکت بیمه در پرداخت هزینه به ناچار قراردادها را فسح کرده و حدود یکسال است که آنها برای دریافت خدمات در زمینه ارتوپدی فنی در دورههایی معین به تهران مراجعه میکنند، اگرچه آنجا خدمات با کیفیت بهتری دریافت میکنند ولی این روند مشکلاتی برای آنها به همراه دارد.
مسعود بخارایی میافزاید: در حال حاضر استان قزوین 6 هزار و 500 جانباز دارد که از این تعداد 250 نفر آنها نیاز به ارتوپد فنی هستند که تردد به تهران برای آنها به سختی امکانپذیر است، از این رو تمایل داریم که قزوین به مرکزی برای ارایه خدمات مجهز شود.
از مشکلات دیگری که این مسئول مطرح کرد عدم همراهی داروخانهها با بیمه بنیاد شهید و ایثارگران است که در این باره میگوید: مدتی است که داروخانهها برای ارایه دارو دفترچههای این بنیاد را نمیپذیرند و معتقدند بیمه دی هزینههای آنها را پرداخت میکند و تنها هلالاحمر است که با ما همراهی دارد.
بخارایی میافزاید: با توجه به اطمینانی که نسبت به جمعیت هلالاحمر در ارایه خدمات به جانبازان داریم، بنابراین چنانچه مرکز ارتوپد فنی این جمعیت در استان راهاندازی شود به طور حتم میتواند خدمات خوبی به جانبازان ما ارایه دهد.
گفتنی است؛ در این نشست نماینده دانشگاه علوم پزشکی که در واقع گره کار در دستگاه آنها است، با اشاره به اینکه هلالاحمر اقدام خوبی را آغاز کرده، وعده داد تاییدیهها و مدارک لازم برای وزارت بهداشت و درمان را هر چه سریعتر تهیه و به این وزارتخانه ارسال کند.
مدبر همچنین این اطمینان را به حاضران داد که به منظور سرعتبخشی به روند کار مراحل صدور پروانه بهرهبرداری آن را به صورت حضوری از تهران پیگیری کند تا هر چه سریعتر این مرکز در استان به بهرهبرداری برسد.