معاون پيشگيری بهزيستی گيلان:
درمان بهموقع از دوسوم نابينايیها پيشگيری میکند
معاون پيشگيری بهزيستی گيلان با اشاره به اهميت اجرای طرح سنجش بينايی کودکان، گفت: با اقدامهای پيشگيرانه و درمان بهموقع میتوان از دوسوم نابينايیها جلوگيری کرد.
سعيد ساداتمنصوری پيش از ظهر امروز در جلسه پيشگيری بهزيستی استان با اشاره به اجرای طرح سنجش بينايی اظهار کرد: طرح غربالگری بينايی آمبيلوپی چند سالی است که توسط سازمان بهزيستی برای کودکان سه تا شش سال اجرايی میشود.
وی با بيان اينکه امسال در برنامه بينايیسنجی تنبلی چشم کودکان يک تا شش سال در گيلان معاينه شدند، تصريح کرد: 68 هزار و 500 کودک در اين طرح مورد معاينه قرار گرفتند.
معاون پيشگيری بهزيستی گيلان با بيان اينکه بيماری تنبلی چشم حدود 2.5 تا سه درصد مردم جهان را گرفتار کرده است، افزود: سنين طلايی تشخيص پيشگيری از آمبليوپی زير پنج سالگی است.
وی با اشاره به اينکه با افزايش سن امکان درمان و بينايی طبيعی کمتر میشود، خاطرنشان کرد: پس از سن 9 تا 12 سالگی امکان درمان تقريباً به صفر میرسد.
ساداتمنصوری طرح غربالگری بينايی را برای تشخيص بينايی کودکانی که مشکوک به اختلال بينايی هستند مهم دانست و گفت: سال گذشته در گيلان تعداد 73 هزار و 70 کودک مورد معاينه طرح سنجش بينايی قرار گرفتند که 151 نفر تنبلی چشم تشخيص داده شدند و مورد معاينات درمانی و توانبخشی قرار گرفتند.
وی با تصريح بر اينکه تا پايان آذر ماه امسال تعداد يکهزار و 599 کودک در همان ابتدا مشکوک تشخيص داده شدند، يادآور شد: خانوادهها میتوانند به مراکز بهزيستی برای راهنمايی مراجعه کنند.
به گفته، معاون پيشگيری بهزيستی گيلان در برنامه طرح غربالگری علاوه بر آمبليوپی، ديگر اختلالات ديد کودکان گروه هدف مورد شناسايی قرار میگيرد و درمان میشود.
وی از وجود 3 هزار پايگاه معاينه تنبلی چشم کودکان در گيلان خبر داد و خاطرنشان کرد: کودکان مشکوک به تنبلی چشم در اين پايگاهها شناسايی شدند و اقدامهای پيشگيرانه انجام شد.
ساداتمنصوری اجرای طرح مذکور را در سه سطح عنوان کرد و افزود: مرحله نخست مربوط به تمام کودکان، مرحله دوم کودکان مشکوک به تنبلی چشم و ارجاع آنها به بينايیسنج و مرحله سوم نيز درمان بيماری توسط چشم پزشک است.
به گفته وی، طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در هر ثانيه پنج نفر و در هر دقيقه يک کودک در دنيا نابينا میشوند و بدون مداخله جدی اين آمار هر ساله افزايش پيدا میکند در حالی که با اقدامهای پيشگيرانه و درمان بهموقع میتوان از دوسوم نابينايیها جلوگيری کرد.
منبع: فارس